Продължават разпитите на свидетели на катастрофата, при която загина вокалът на група "Сленг" -Дими.

Високата скорост, която Дими е развил с пистовия си мотор по магистралата остава основна причина за катастрофата според КАТ.

"Все още продължава експертизата. Ясно е, че той се е движил с над 200 километра в час - но за всяка катастрофа има поне по две причини и сега се те се изясняват", каза гл. Инспектор Любка Маринова.

Продължава експертизата на мотора след катастрофата. Според приятели, с които Дими е карал мотор, машината е задържана от полицията за изясняване на собствеността и след това е върната без така наречения демфер или стабилизатор, който да облекчава управлението на машината.

"Тази част убива вибрацията и пази шофьора, но не това е причината", обясни Мартин Балабанов и допълни:

"Аз единствено предполагам, че е изпуснал завоя, когато изпуснеш завоя просто трябва да се молиш".

В последните дни на територията на София всеки ден има пострадал моторджия, в повечето случаи карат или без каски или без книжка.

"Познавам поне 4 човека, които загинаха реално в ситуации, според мен смешни, просто малки грешки, които костват живота", коментира Балабанов.

От началото на годината при катастрофи с мотор са загинали петима. Хората с това екстремно хоби са готови да платят дори 30 000 лева за скъп пистов мотор.

"Аз реално няма да се откажа, за мен това е хоби, адреналин, без кола бих останал - без мотор не", заяви още Балабанов.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето