1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,854.2

Обявиха имотното състояние на хората във властта (видео)

БГ Бизнес
 

Защо президентът взема заем, какво декларира Доган и как Сакскобургготски е спестил над 3 милиона лева в чужди банки?

Сметната палата обяви имотното състояние на хората във властта. 40 души не са спазили закона и не са подали декларации за имуществото си.

През 2007 г. семейството на президента Първанов се е сдобило с 3 декара нива в село Иваняне, край София за 45 хиляди лева. Президентът е изтеглил заем от банка - 80 хиляди, с които е платена земята. Останалите са вкарани във влог на името на съпругата му Зорка.

На фона на разразилите се напоследък дебати за имотите на Ахмед Доган, лидерът на ДПС декларира три дворни места в родното си село Дръндар. Сградата в едно от тях е сред имотите, приписвани на Доган, за които ДСБ настоя да бъдат проверени от парламентарната антикорупционна комисия.

За два от декларираните имоти лидерът на ДПС е броил по малко над 1 лев за квадратен метър. Парите били от заплати.

Премиерът Сергей Сергей Станишев и председателят на парламента Георги Пирински са декларирали, че няма промяна в имотното им състояние.

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски декларира пред Сметната палата, че има 3 млн. и 800 хиляди лева в банка, както и недвижимо имущество от реституция.

Финансовият министър Пламен Орешарски и съпругата му са продали две коли през миналата година: "Форд" и "Рено", общо за 2100 лева и са си купили нова кола на лизинг. Спестяванията на Орешарски са 20 хиляди.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова има близо 120 000 лева в банка. Парите са от "заплати и дарения".

Министърът на държавната администрация Николай Василев има по сметка близо 250 000 лева. Основната част от парите били от продажбата на жилище в Лондон.

През миналата година бившият вътрешен министър Румен Петков и съпругата му са си купили гараж в София и парцел в ихтиманско село.

Наследникът на Петков в МВР Михаил Миков е спестил от депутатската си заплата 22 хиляди лева. С пари от заплатата си е купил и акции в различни компании.

Столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов декларира, че е купил парцел в Банкя - 462 кв. м. за 3500 лева, а е продал 450 кв. м. в Драгалевци за 95 хиляди. Има общо 125 хиляди в банка.

Съпругата на бившия премиер Иван Костов - Елена е теглила 260 хиляди лева кредит, става ясно от декларацията на лидера на ДСБ.

Няма декларация за лидера на СДС Пламен Юруков. Той обаче не е посочен и сред неподалите.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии