В колекцията на Крис ван Аш за "Диор" са на почит старото злато, кобалтовото синьо, цикламеното, оранжевото, за сметка на традиционните черно, бяло и сиво, които са характерни за много от предишните й колекции.

В третата си колекция за "Диор" белгийският дизайнер отчасти се е отказал от предложените по-рано от него издути панталони, но не се е върнал към тесните панталони, проектирани от неговия предшественик Еди Слиман. Моделите бяха показани в шатра, инсталирана в градините на Обсерваторията във френската столица.

Представени бяха дълги и тесни черни панталони в комбинация с цветни якета. Колекцията включва също сака с джобове с ципове и ризи с дантелена украса. Панталони, украсени с многоцветни мъниста, са носени в комбинация с високи бели маратонки и с жилетка върху бяла риза.

Дизайнерът Лукас Осендрийвер пък събра овациите с колекцията си за "Ланвен". Представени бяха сака с много гънки в предната си част, както и ризи без яки и с широк гръб. Черна копринена блуза е носена върху тениска, украсена с черни мъниста.

В колекцията преобладават неутралните тонове. На почит са сламените шапки с големи панделки и сандалите, а вратовръзките и папийонките са заменени с шалчета.

БТА