За мен резултатите от изборите в Казанлък не бяха изненада. Това каза за предаването Денислав Сербезов, лидер от ФАГО. След изборите разочарованието е най-вече за ФАГО, защото на първите избори получи 3000 гласа, а сега са само 1600.

Според Сербезов заявките за съпричастност, които бяха пуснати по пощенските кутии, били около 8000. По думите му тази голяма разлика идва от това, че един ден преди изборите прокуратура е започнала да вика всички агитатори и активисти на партията и да ги предупреждава да не предлагат имотни облаги на избирателите. Оттам, според Сербезов, ФАГО е загубило доверието на избирателите си.

Вотът е опорочен и за това ние сме единствената политическа сила до момента, която категорично има политическо решение да обжалва изборните резултати в Казанлък, коментира лидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, който се включи по телефона.

По думите му в Казанлък има срастване между властите. Янев каза още, че там има единство на властите, както преди 10 ноември, защото кметът на града заедно с районния прокурор и шефа на полицията постоянно си "хортуват" и взаимодействат, така че да има схеми, които да са в полза на кмета.

Според Яне Янев едно към едно се повтарят процесите от общините край морето на миналите местни избори.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето