Първоначалният оглед на полицията показа, че причина за инцидента е техническа неизправност на камиона. Тричленното семейство, обитаващо къщата, остана без покрив. Тази нощ потърпевшите ще нощуват в общинско жилище.

Катастрофата е станала малко преди 2 ч. следобед. По думите на шофьора след ляв завой 20-тонният камион изведнъж станал неуправляем и се врязал в къщата на булевард "Столетов" 198. Скъсан ябълковиден болт на кормилната щанга е версията за катастрофата след първоначалния оглед на експертите.

След удара къщата е изместена с около метър от мястото си. В момента на инцидента в нея е бил само един от тричленното семейството - Иван Митев, собственик на къщата.

От миналата година, когато за ремонт бе затворен Проходът на републиката, живеещите на булеварда подписват петиции до Европейския парламент срещу непрекъснатия трафик на камиони само на метри от жилищата им. От Фонд "Републиканска и пътна инфраструктура" им отговорили, че друг път за ТИР-те освен този няма, както и решение на проблема до пускането на Хаинбоаз в края на тази година.

След този инцидент хората от габровския квартал настояват нa булевард "Столетов" да бъде направен денонощен полицейски пост.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето