Само десетина дни след старта на снимките на третия сезон на Survivor в Панама участниците вече се опитват да нарушат правилата. Няколко жени проникнаха в лагера на екипа, за да се доберат да някаква храна, но след миналогодишната случка операторите бяха нащрек и предотвратиха набега.

Участници се опитаха да вербуват и местните парамедици, които дават денонощни дежурства близо до лагерите на оцеляващите, но и тази атака беше овладяна от екипа. Единствената прилична храна, която са яли сървайвърите до момента, включва кокошка, прасе и скат с размери от близо един квадратен метър. Огромното морско чудовище беше заловено от участниците, но как точно, ще стане ясно от епизодите през септември.

Здравословното състояние на оцеляващите също е сравнително добро, като до момента пораженията включват паднали нокти, множество охлузвания и няколко порезни рани.

В не по-малко изпитание се превърна Survivor: Островите на перлите и за водещия Владимир Карамазов. От една седмица той е на снимачната площадка с ужасен зъбобол. Поради твърде наситения снимачен график засега той се лекува с наличните средства в базовия лагер на екипа.

Маршрутите до всички снимачни локации и тази година са единствено водни. Времето за придвижване до тях е между 30 и 50 минути. Тази година обаче екипът се радва на по-спокойно море и на невероятно красиви гледки.

Край бреговете на островите могат да се видят цели стада от скатове, а само преди броени дни част от операторите и репортерите имаха шанса да видят бяла акула. През този сезон огромният хищник често обикаля из заливите на архипелага в търсене на храна, твърдят местните рибари, част от които са и капитани на лодките, с които пътува екипът на Survivor 3.