Хеликоптер, превозващ четирима умиротворители от силите на ЕС, се разби в Централна Босна, съобщи говорител на ЮФОР, цитиран от Ройтерс.

Испанското министерство на отбраната съобщи, че са загинали и четиримата души на борда на хеликоптера - двама испански пилоти и двама германци, служители на ЮФОР.

Апаратът се е разбил по обяд на около 20 километра северно от град Травник, съобщи на Ройтерс говорителят на силите Кери Коркет. Хеликоптерът е бил испански, но националността на екипажа към момента не е известна.

Апаратът се е разбил по обяд на около 20 километра северно от град Травник, съобщи говорителят на силите Кери Коркет. Втори хеликоптер, изпълняващ полет по същия маршрут, е потвърдил информацията за произшествието.

ДПА предаде, че разбилият се хеликоптер е отлетял в 11,30 ч. от базата Бутмир в Сараево. Той е изпълнявал рутинен полет.

Министерството на отбраната на Испания потвърди, че машината е собственост на испанската армия и съобщи, че на борда й е имало двама испански и двама германски служители на ЮФОР. Според министерството хеликоптерът е паднал близо до Баня Лука.

Засега не е ясно на какво се дължи несъответствието в информацията за мястото на инцидента, посочва АП.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето