Пиян шофьор едва не влезе в магазин за хранителни стоки в центъра на Шумен. Пред пътните полицаи водачът отказа да даде проба за алкохол.

Тази сутрин лек автомобил "Форд" предизвика паника в центъра на Шумен, криволичейки по пътното платно. Колата спря в две саксии до входа на хранителен магазин и като по чудо не влезе през стъклената витрина.

Шофьорът се държа неадекватно и пред пътните полицаи и отказа да му се направи проба с техническо средство. Той обаче призна, че е пил алкохол преди да седне зад волана.

Според живеещите в района 33-годишният Иво Стефанов системно шофира след като е пил алкохол. Заради инцидента днес обаче той ще трябва да се раздели с шофьорската си книжка поне за 1 година и да плати глоба между 500 и 1000 лева.

Полицията в Пловдив издирва мъж, предизвикал катастрофа в града и избягал от местопроизшествието.

Около шест часа тази сутрин на бул. "Найчо Цанов" лек автомобил "Мицубиши" навлязъл в лентата за насрещно движение, качил се на тротоара, блъснал се в стълб на уличното осветление и отново се върнал на пътното платно. След инцидента шофьорът изоставил автомобила и избягал.

Спътничката му, 25-годишна жена, е настанена в болница с черепно-мозъчна травма.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето