Мъж на 21 години е загинал при катастрофа край Исперих, съобщиха от Областна дирекция "Полиция" в Разград. Произшествието станало снощи около 22,30 ч. на пътя Исперих-Разград близо до село Голям Поровец.

Поради движение с несъобразена скорост при десен завой лек автомобил, управляван от 21-годишния мъж от Исперих, излиза извън пътя и се блъска в дърво. При удара младежът е загинал на място.

За да извадят тялото му от полицията са потърсили съдействието на местната противопожарна служба.

Водачът не е ползвал обезопасителен колан и вероятно е употребил алкохол, уточняват от полицията. Шофьорската книжка на загиналия е издадени преди три месеца.

През изминалото денонощие в страната са станали 34 катастрофи.

Загинали са шестима души, ранените са 43-ма, сочи справката на КАТ. С опасност за живота са четирима пострадали.

За три жертви при пътнотранспортни произшествия, информира полицията в Благоевград.

Велосипедист е загинал при пътен инцидент край село Баничан, община Гоце Делчев. 43-годишен шофьор е блъснал с лек автомобил движещия се в същата посока 69-годишен велосипедист от Гоце Делчев, който е загинал на място.

Ударен от лек автомобил край с. Първомай, община Петрич, на 23 май вечерта около 22 часа е загинал 29-годишен пешеходец. Произшествието е станало на пътя от Петрич за Първомай. Пешеходецът бил блъснат от лек автомобил по пътното платно и е починал на място. Алкохолната проба на водача е отрицателна. По случая е образувано полицейско дознание.

Внезапно изскочило на пътя животно е предизвикало друг тежък инцидент на пътя между Добринище и Банско снощи, завършил фатално за 66-годишен мъж от Банско. Около 21,30 ч. снощи мъжът шофирал лек автомобил и се е блъснал в изскочилата на пътя крава. Вследствие на удара водачът загива на място, а съпругата му е настанена в болницата в Разлог с черепно-мозъчна травма.


Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето