Една от най-очарователните звезди на световната музикална сцена ощастливи многобройните си български фенове с концерт на 18 май в София. Попдивата Кайли Миноуг (Kylie.com) демонстрира завидна форма и глас при гостуването си на стадион "Локомотив" в столицата.

Австралийското миньноче пя близо два часа без почивка, като смени поне седем тоалета. Освен с ефектно облекло, певицата спечели публиката и с перфектно организирано шоу. За кратък период от време феновете станаха част от американски футболен мач, виенски бал, попътуваха с кораб... и, разбира се, пяха заедно с Кайли. В топлата майска вечер прозвучаха Two Hearts, Wow, Love At First Sight, Slow, In My Arms, I Should Be So Lucky...

Сред феновете на певицата от родните звезди се оказаха Любо (бившият вокал на "Те"), сценичната половинка на Стунджи - Елица, както и финалисти от Music Idol.

На финала над стадиона се изсипа "златен" дъжд и хвърли присъстващите в екстаз. Звездата остана очарована от публиката и обеща да се върне отново.

По време на краткия си престой в страната ни Кайли успя да се види и с талантите от Music Idol. Тя им даде ценни съвети за шоубизнеса.

Факти от кухнята

Организаторите от "София мюзик ентърпрайсиз" (СМЕ) споделиха, че:

- специално за Кайли в зоната зад сцената на стадион "Локомотив" имаше 20 шатри с разположени в тях гримьорни, гардеробни, луксозен ресторант, кухня с най-модерно оборудване и помещения за отдих.

- В гримьорната на Кайли винаги присъства любимото на певицата меко кресло, покрито с бял пух, с което тя не се разделя по време на цялото турне.

- Със звездата пътува 20-членен екип от професионални фризьори, гримьори, стилисти, асистенти по костюмите и масажисти.

- Личен екип от 15 готвачи се грижи за менюто на VIP персоната и нейния екип. Очарователната певица обожава френска кухня и менюто й за вечеря включва изискани френски ястия и розово шампанско.

- Една от беквокалистките на Кайли е Роксан Уайлд - малката сестра на известната през 80-те попзвезда Ким Уайлд.

Кайли Ан Миноуг е родена на 28 май 1968 г. в Мелбърн, Австралия. Започва кариерата си през 1987 г., когато на благотворително събитие изпълнява класиката на Little Eva от 1962 г. The Loco-Мotion. Песента става номер едно в Австралия и остава на върха за цели седем седмици, превръщайки се в най-големия австралийски сингъл на 80-те.

Кариерата й е една от най-успешните в съвременната попмузика. В Европа и Австралия тя е се нарежда сред най-популярните личности и секссимволи на своето поколение.

През 2005 г. Кайли прекъсва най-голямото си турне заради диагноза рак на гърдата. След тежко лечение тя успява да пребори болестта и отново се връща на сцената.

Най-новият й албум, озаглавен "X", излезе на 26 ноември. Той съдържа 13 нови песни, записани в Лондон, Стокхолм и Ибиса. "X" е първият й студиен албум от ноември 2003 г. и включва съвсем нов материал за първи път след компилацията с най-големите й хитове от 2004 г. Ultimate Kylie.

Емоцията сподели: Ралица Михаилова