Около 10 часа тази сутрин в септемврийското село Семчиново Иван Евстатиев се прострелва с два 9 милиметрови куршума. В къщата на тъста си. И с неговия законно притежаван боен пистолет Байкал.

"Касае се за огнестрелно нараняване в областта на гръдния кош, вляво. С поражения на три кухини - гръдна, коремна и ретроперитонит. Има вероятност за доста следоперативни усложнения", каза д-р Петко Митев, управител на МБАЛ Пазарджик.

Все още няма данни за преки свидетели на прострелването. Но в къщата са били съпругата на Евстатиев и техни близки. Реакцията им е била светкавична и с кола на Спешната помощ в Септември бившият кмет е транспортиран до Многопрофилна болница "Пазарджик". И докато лекарите се борят за живота му, полицията започва работа по няколко версии.

"Като цяло, поне засега повече доказателства получаваме в потвърждение на версията, че вероятно се касае за неправилно боравене с огнестрелно оръжие", съобщи говорителят на ОДП Пазарджик Мирослав Стоянов.

От кметството в Пазарджик отказаха да коментират случая или възможните причини за него.

Припомняме ви няколко факта от близкото минало - докато беше кмет, името на Евстатиев беше забъркано в секс скандал - че е подпомогнал с осигуряването на проститутки белоруска група, гостуваща в Пазарджик.

На последните местни избори той поднови кандидатурата си за градоначалник от левицата. И загуби. Преди три седмици, след сформиране на ново мнозинство в Общинския съвет, беше свален и от заместник-председателския си пост.

Неофициално се говори, че всичко това екс-кметът е преживял трудно.