Ден след като 9-годишно момиче падна от прозореца на дом за деца, имаме нов сюжет в подобна институция. Момче от SOS-детско селище в столицата сигнализира, че е било пребито от своите връстници в дома. От там обаче твърдят, че става дума за леко спречкване.

Късно снощи в "Пирогов" с травма на тила пристига 16-годишният Петър Смиловски от SOS- дома в квартал "Овча купел". Казал на дежурния екип, че е бит от други момчета в SOS селището, които били употребили алкохол. В този дом, заедно с възпитатели и психолози, живеят 16 младежи. Днес сградата остана затворена за журналистите с аргумента, че се прави вътрешна проверка.

Директорът на SOS-детски селища първо категорично отрече да има пострадало дете, а после каза, че момчето само е паднало, защото страдало от хронично заболяване.

Лекарите в "Пирогов" обаче потвърдиха, че свидетелските показания на детето са за нанесен побой.

Момчето вече е изписано от болницата и върнато в дома в "Овча купел". В официално обръщение до медиите от SOS детски селища съобщават, че са взети мерки инцидентът да не се повтори. Преди 4 години в SOS-детски селища имаше друг скандал на възпитателка снимала голи деца от дома в село Дрен.