Втора поредна нощ в Германия имаше сблъсъци между полиция и младежи анархисти. Безредиците съпътстваха митинги по повод първи май. В Латинска Америка Денят на труда беше отбелязан с традиционните масови шествия.

Младежи нападнаха с камъни и бутилки автомобила, в който пътуваше началникът на берлинската полиция. Дитер Глич отиде в квартала Кройцбърг, където всяка година избухват размирици на първи май. Няколко души бяха арестувани.

Втора неспокойно нощ преживя и Хамбург. Там привърженици на леви партии подпалиха няколко автомобила, разгорещени след сблъсъци с десни екстремисти. Анархистите замеряли с камъни и бутилки полицаите, които се принудили да използват водни струи, за да разпръснат тълпата. Шест души бяха арестувани в Нюрнберг, където демонстранти се опитаха да разкъсат полицейския кордон около митинг на националистите.

В Латинска Америка Денят на труда беше отбелязан с традиционните масови шествия. Анархистки прояви помрачиха празничното първомайско шествие в Чили. Бяха нанесени щети обществена и частна собственост. Полицията използва сълзотворен газ и водни струи срещу размирниците.

Във Венецуела Денят бе отбелязан с многохиляден митинг в столицата Каракас. Тържествено и без инциденти премина празникът и в Куба. На площад "Революция" в Хавана се проведе масово шествие, на което присъстваше и Раул Кастро за първи път като лидер на страната.