Лека кола със седем пътници, всичките на възраст между 13 и 21 години, се преобърна на междуселски път във Врачанско снощи. На място е загинало едно момче, на 14 години.

Според полицията причините за инцидента са употреба на алкохол и превишена скорост. Катастрофата е станала снощи на прав участък при добро състояние на пътя. 21-годишният шофьор не е успял да овладее колата, която с висока скорост е се е ударила в крайпътно дърво.

Всички пътници са ранени. В най-тежко състояние са момиче на 15 и момче на 16 години, настанени във врачанската болница.

Други трима тийнейджъри са в болницата в Бяла Слатина, а 13-годишно момиче, е прието за лечение в "Пирогов".

При други инциденти на пътя, в Луковит и в Ябланица, са пострадали две деца, съобщиха от Областна дирекция "Полиция" . Катастрофите са предизвикани поради движение с превишена скорост по улиците на двата града.

Лек автомобил, управляван от 31-годишен водач, движейки се с несъобразена скорост по една от улиците на Луковит, не успява да спре, когато на пътното платно незапно излиза шестгодишният Найден от Луковит. Колата го удря със страничното си огледало, вследствие на което детето е получило комоцио. Настанено е в болницата в града.

Също снощи, в Ябланица, лек автомобил удря пресичащата улицата 6-годишна Габриела. Детето е настанено в болницата в Тетевен с комоцио и охлузвания по цялото тяло.