Димитър Маринов, по-известен като Митьо Пищова (дори по документ фамилията му е Маринов-Пищова- бел.ред.), гостува на "Тази сутрин” за право на отговор по темата "Конкурсите за красота – страсти и факти”:

"Евгения Калканджиева е права, че в България има много агенции, които нито са лицензирани, нито са законни. 94 агенции са регистрирани като ЕТ или ООД. ЕТ може да продава чушки, домати и гащи на пазара според мен.  

Моята агенция е регистрирана като Национална модна агенция за модели и манекени „ВИП моделс България”. Имам сертификат от Брюксел, Швеция и от Швейцария.

Уважаема госпожа Калкандижева, аз много те ценя като модел и като дама, която прави най-големите конкурси и която има най-красивите модели. Аз не съм толкова компетентен, не съм дизайнер да правя рокли и костюми и затова си имам собствени дизайнери – Мариета Славчева и Парушев.

Към 200 момичета досега са посетили моите конкурси. Конкурсите ми са малко по-весели, има повече шоу. Моите конкурси са, за да си почиват моделите – настаняваме ги в петзвезден хотел, сутрин, обед и вечер имат меню. Наемам професионалисти, които да работят за мен".