Шофьор на автобус мина през крака на ученичка във Варна и избяга от мястото на произшествието. Наглият инцидент се разиграл на пътното платно пред училището, в което учи момичето. За щастие то не е пострадало сериозно.

Към 9 часа тази сутрин осмокласничката Елизабет Иванова пресича пътното платно, за да влезе в двора на Четвърта езикова гимназия. По същото време автобус по линията 148 приближил към дясната страна на момичето. Но вместо да намали или да спре, шофьорът продължил да се движи с набраната скорост.

"В един момент се оказа прекалено близо до мен, а аз се дръпнах една крачка назад, но единият ми крак остана по-напред от другия", каза Елизабет.

Едното й ходило попаднало под лявата предна гума на тежкото возило, но шофьорът не се притекъл на помощ. "Просто погледна през прозореца и нададе пълна газ надолу", каза ученичката.

Веднага след това ученици от Четвърта езикова гимназия закарали пострадалото момиче в Спешния център. Резултатите от рентгена показали, че лявото й ходило е само натъртено. Oчевидци на инцидента са успели да запишат регистрационния номер на автобуса.

Шофьорът обаче отрича да е сторил това.

Оказа се, че по този маршрут минават и автобуси на друга фирма, обслужваща градския транспорт и само разследващите ще установят кой е извършителят на нелепия инцидент.

Това е вторият подобен инцидент в морската столица тази седмица. Преди три дни крупният варненски бизнесмен и общински съветник Красимир Узунов прегази с джипа си жандармерист на Аерогара Варна и избяга от местопроизшествието.

От полицията научихме, че до инцидента се стигнало, след като полицаят помолил бизнесмена да премести джипа си от зона, забранена за паркиране. Вместо това, Узунов подкарал джипа и минал през лявото ходило на полицая, който не е пострадал сериозно.

Бизнесменът е бил призован в полицейското управление в Аксаково, след което е бил освободен.