Асеновград потъна в траур заради седемте жертви на жестоката катастрофа на пътя Пловдив-Асеновград. Четирима от загиналите днес бяха погребани.

Двете момичета ще бъдат изпратени за последно в сряда, а 43-годишният мъж от буса ще бъде погребан в Турция.

Пред дома на 19 годишния Венцислав Атанасов се събраха колегите му от Пловдивския университет. Момчето е шофирало автомобила, в който изгоряха живи петима младежи, повечето от които студенти от различни специалности.

Трима от тях - Венцислав, Никола Каймаков и собственикът на колата Кирил Караминчев са работели в денонощен магазин в Асеновград и във фаталната нощ са приключили смяната си в 1 часа. Тръгнали да празнуват рождения ден на Николай Каймаков в пловдивска дискотека заедно с 19-годишните момичета Славена Апостолова и Каролина Стоилова.

Компанията се е прибирала около 5 сутринта, когато по неизвестни още причини автомобилът навлиза в насрещното движение и се блъска челно в микробус. След удара, колата избухва в пламъци и няма спасени. На място загиват и двамата пътници в буса – 23-годишният му шофьор Денис Идриз от Долни воден и 43-годишият му спътник Мехмед Мюмюнов, който е живеел в Турция.

Още не може да се каже дали причина за катастрофата е алкохол. От полицията още вчера съобщиха за опасенията на съдебния лекар, че материалът, останал след пожара, ще е годен за кръвни проби. Пътни полицаи обаче смятат, че трагедията е можела да не бъде толкова голяма, ако поне един от шофьорите, минали покрай горящите коли е спрял, за да помогне.

"Имаме данни за шофьори, които не са спрели и не са помогнали. И аз ви предлагам да коментираме това, защото не трябва да очакваме светът около нас да се промени, трябва ние да го променим", каза инспектор Бочо Гергинов от КАТ Пловдив.

Днес на мястото на трагедията тревата е черна. По случая е образувано дознание.