Жестоката катастрофа стана на пътя Пловдив - Асеновград рано тази сутрин. Разпознаването на телата продължи през целия ден.

Трагедията се разиграва около 5.00 часа сутринта, в близост до разклона за село Крумово. В "Опела" от Пловдив за Асеновград пътуват 5-ма младежи - по предварителни данни, се връщат от дискотека. В обратна посока се движи бус, с двама пътници. Внезапно отсрещният автомобил навлиза в тяхното платно и ги връхлита. Ударът е челен и след него "Опелът" лумва в пламъци.
Единственият, който веднага се притичва на помощ, е Красимир Иванов, работещ в близката бензиностанция.

"Ужас беше, не страшно, ужас. Живи хора изгоряха в тази кола", разказва очевидецът.

- Можеше ли да им се помогне по някакъв начин?

"Можеше, ако бяха дошли по-рано - пожарната се забави много", смята Красимир Иванов.

Пожарникарите са дошли навреме, коментира началникът на КАТ, който в ранната сутрин беше на мястото на инцидента заедно с директора на пловдивската полиция.

"То са били необходими минути, за да стане трагедията - много е жестока трагедията, както виждате. Автомобилът е бил с газова уредба. По предварителните данни, които сме събрали, е имало някаква скъсана тръба, в следствие на което автомобилът е горял като факел", обяснява Трендафил Новаков, началник на КАТ Пловдив.

Има вероятност 19 годишният младеж, шофирал "Опела", да е употребил алкохол, но съдебният лекар, посетил катастрофата, не е дал гаранция, че ще има годен материал за изследване на кръвта му. По предварителни данни, двамата пътници в другата кола, са били без колани.

През последното денонощие в пловдивско четирима шофьори са заловени да карат пияни. Най-ниският процент алкохол в кръвта - 1, 23 промила - са измерени с дрегер в Стамболийски на 32-годишен мъж, който дори не е имал книжка.

Рекордьор от пияните в района е бил 30-годишен мъж от село Паничери, седнал зад волана с 2, 31 промила.

Най-възрастният водач, употребил алкохол, е само на 35 години.