Загиналото при тежката катастрофа в Пазарджик тази нощ момиче е 18-годишната Деница Димитрова Панчева, предаде Агенция "Фокус". До миналата година тя е учила в Математическата гимназия в града. След като е завършила 10 клас, Деница е заминала при родителите си, които живеят в Англия. Наскоро тя се е върнала в Пазарджик, за да легализира документите си.

"Деница беше отличничка, завърши 10 клас само с една петица", каза директорът на учебното заведение Благой Гицев, който заедно с бившите съученици на момичето от 11 Б клас е на двора на гимназията. Децата са разстроени, в силен шок са и най-вероятно ще бъдат освободени от учебни занятия днес. Установена е и самоличността на шофиралото момче. Това е 18-годишният Георги Сираков, също възпитаник на Математическата гимназия в Пазарджик. През 2007 година той също е напуснал училището и е заминал за София, където живее в момента.

Катастрофата стана тази нощ около 02:30 часа на ъгала на улиците "Стефан Караджа" и "Веслец" в Пазарджик. 18-годишният Георги е загубил контрол на управления от него Форд Ескорт и след като се блъска в бетонен електрически стълб, се е врязъл в оградата на детска градина "Слънчо".

Той е контактен, счупени са едната му ръка и двата крака, има и много други сериозни наранявания и травми по тялото. Продължава да има временна опасност за живота му. Според очевидци на инцидента младежът е бил в мъртво пияно състояние, момичето също е било употребило алкохол. И двамата не са използвали предпазни колани. Започнато е досъдебно производство.

Двама са загиналите и 145 ранените при катастрофи за денонощие.