Все повече мъже на възраст между 40 и 50 години във Великобритания прибягват до услугите на естетичната хирургия за подмладяване, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес.

От януари до март консултациите за инжектиране с ботокс във Великобритания са нараснали с 57 на сто при мъжете в сравнение със същия период на миналата година. Хирурзите смятат, че желанието на повечето от тези мъже да ползват услугите на естетичната хирургия е свързано с младостта на новата им партньорка и че зад решението им да се подмладят стои също бракът на френския президент Саркози с далеч по-младата от него Карла Бруни.

40-годишната Карла Бруни е 13 години по-млада от президента Саркози. Втори брак и професионалните предизвикателства са най-често цитираните причини от 40-50-годишните мъже, решили да прибегнат до услугите на естетичната хирургия.

Резултатите, получени вследствие на инжектиране на ботокс, могат да са впечатляващи и да накарат мъжете да се чувстват по-сигурни в себе си, заяви експертът по естетична хирургия д-р Джулиан Нортоувър. Мъжете често искат консултации заради бръчки по челото и бръчици около очите при смях.