Досъдебно производство срещу двете момчета, които са удряли и заплашвали преподавателката си по английски език образува Районна прокуратура Пловдив.

До 2 години затвор могат да получат учениците, били и заплашвали учителка в пловдивска гимназия.

Георги Шаламанов и Стоил Стоилов ще отговарят за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, съобщи говорителят на прокуратурата Даниела Начева.

Георги и Стоил могат да получат до 2 години лишаване от свобода, което е наполовина от предвиденото в закона. Наказанието е намалено, защото момчетата са непълнолетни.

Учениците продължават да твърдят, че учителката е провокирала държанието им в клас и ръкопашния сблъсък между Мария Чулова и Георги.

Тя ни написа отсъствия - написа двойка - защо - тя каза, заплахите - с чушката и чушкопека ни заплашва - те щели да ни оправят - такива неща, каза Георги.

Бащата му потвърди, че ще търси правата на сина си в съда, ако не се стигне до споразумение. "Аз не оправдавам сина си - не е успял да избегне това, което се е случило и постоянните провокации", каза Ангел Шаламанов.

Оказва се, че седмица след инцидента учителката Чулова води в часовете си с 9 "В" своята майка. Директорът обясни, че това е изключение. От МОН вече е назначена проверка на случая.