Момиче на 12 години от бургаския Дом за деца, лишени от родителски грижи "Александър Георгиев - Коджакафалията" е било ритано в главата от 17-годишно момче - също възпитаник на социалното заведение, съобщи БТА, като се позовава на информация от полицията.

Инцидентът е станал на 9 април, но сигналът в полицията е бил подаден вчера следобед.

Пострадалото дете се е оплакало от болки в главата и е било прегледано вчера в бургаската болница. Лекарите са установили, че няма неврохирургични проблеми и момичето е освободено. Полицията е разпитала очевидците на инцидента и е установила извършителя. Работата по случая продължава.

Бургаския дом "Александър Георгиев - Коджакафалията" стана известен покрай скандалния филм "Баклава", в който децата бяха заснети в любовни сцени.

Припомняме ви, че дете от същия дом се самоподпали на 17 март. Детето получи изгаряния след игра със запалка и дезодоранта.

Осем деца от бургаския дом "Коджакафалията" бяха издирвани от полицията през същия месец. Пет възпитаниците на дома бяха открити и върнати в социалното заведение. Децата са над 14 години. Това не е нещо необичайно за интерната, въпреки че има денонощна охрана, видеонаблюдение и вечерен час, но децата продължават да бягат.