"Идването ми в Италия и фактът, че си купих къща на езерото Комо, което, надявам се, че ще бъде изчистено, са най-хубавите неща, които съм направил в живота си. Всеки път, когато се приземя тук, чувствам задоволство. Взимам уроци по италиански три пъти седмично", каза холивудският актьор Джордж Клуни, цитиран от БТА.

Клуни е в Рим за премиерата на филма си "Leatherheads" (италианското заглавие е "In amore niente regole"), в който си партнира с Рене Зелуегър. Освен че изпълнява главната роля във филма, Клуни е и негов режисьор и продуцент.

Романтичната комедия, чието действие се развива през 1925, разказва за началото на американския футбол. Филмът прелива от ирония и добре улучени реплики между двамата главни герои.

Клуни е много близък приятел в личния си живот с Рене Зелуегър, с която в миналото е имал и любовна история. "Моля ви, бъдете учтиви с нея", каза Джордж Клуни на пресконференцията, за която Рене Зелуегър закъсня.

На въпрос за евентуален брак с приятелката му Сара Ларсън Джордж Клуни отговори доста дипломатично: "Бракът може да почака, засега не влиза в сметките ми".

"Зад гърба ми е режисурата на сериозни филми, така че сега исках да се забавлявам, а така също и да се потопя в миналото на големите американски класици", каза актьорът за новия си филм.

На въпрос какво мисли за това, че го сравняват с Кларк Гейбъл и с Кари Грант, Джордж Клуни отговори иронично, че те "може и да имат нещо против, но той приема този комплимент и се извинява на роднините им".