Британският певец Елтън Джон изнесе концерт в Ню Йорк, приходите от който - 2,5 милиона долара, са предназначени за предизборната кампания на Хилари Клинтън за кандидат на Демократическата партия за президент, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Концертът се състоя в "Рейдио сити мюзик хол" в града. Става дума за първия самостоятелен концерт на Елтън Джон в Ню Йорк от шоуто му в "Медисън скуеър гардън" през 2000 г.

Винаги съм бил фен на Хилари, заяви 61-годишният певец. Не съм политик, но вярвам в онова, което тя прави. Ентусиазиран съм от идеята да поддържам Хилари Клинтън, пеейки една вечер, която да бъде паметна, допълни Елтън Джон, преди да изпълни хитовете си "Your Song" и "Border Song".

Най-евтините билети - по 125 долара, бързо бяха продадени. Някои фенове платиха по 2300 долара, какъвто е лимитът за индивидуален принос за кампанията на кандидат.

На шоуто присъстваха Хилари Клинтън, съпругът й Бил Клинтън и дъщеря им Челси. Сред знаменитостите, които поддържат Хилари Клинтън, са също актьорът Джак Никълсън и баскетболистът Меджик Джонсън, докато нейният съперник в лагера на демократите Барак Обама е подкрепян от кралицата на токшоутата милиардерката Опра Уинфри и актьорите Робърт де Ниро и Форест Уитакър.