Водачът признал, че си купил документа за 600 лева в заведение в град Смядово. Авторът на фалшивото свидетелство все още се издирва от полицията.

На пътя София-Варна служители на КАТ спират автомобил за рутинна проверка. Водачът, Петър Петров от шуменското село Овчарово, представил шофьорска книжка, в която е записано, че има правоспособност за всички категории. Полицаите обаче се усъмнили, че документът е фалшив.

"Книжката беше с променен шрифт. Ясно си личеше, че снимката е променена, не е на водача. При направена справка, се установи, че водачът няма шофьорска книжка", обясни младшия контрольор от КАТ "Пътна полиция"-Шумен.

Петър признава, че е изкарал курс единствено за тракторист. От 8 години обаче управлява и автомобил. Пътува из цялата страна и разчита на късмета си, да не го спрат полицаите. До средата на миналата година, когато в заведение в Смядово непознат мъж му предлага да му направи книжка срещу сумата от 600 лева. Така само след около седмица Петър се сдобил с документа.

Заради фалшивата книжка, Петър Петров ще се изправи пред съда. За умишлено използване на неистински документ закона предвижда до 8 години лишаване от свобода.