Учителка от Техникума по хранителни технологии в Пловдив е подала жалба в прокуратурата, че е била бита от деветокласник в час по английски език. Пред нашия екип обаче, съучениците на момчето разказаха, че учителката го е предизвикала и после сама участвала в боя.

Случаят е отпреди две седмици и дори е сниман с телефон. Но директорът на техникума забрани на момчетата да ни предоставят кадрите. На тях се вижда как пред черната дъска в клас едно момче и младата учителка се блъскат взаимно.

Ето и предисторията: Ученик ни разказа, че тетрадката на момче се озовала пред дъската, то отишло да си я вземе, навело се и учителката започнала да го бута.

"Ребрата й били счупени, едната й ръка, със стол сме я били - няма такова нещо", каза друг ученик

Директорът призна, че Мария Чулова е предизвикала грозната сцена и сама е участвала в нея. "Учениците, ние с тях сме се разбрали - те станаха и се извихиха на учителката включително и този, който се смята, че е основния виновен", каза директорът Владимир Милушев

От ръководството на техникума обаче не обясняват дали и как ще бъде санкционирана учителката. Оказва се, че освен агресията, деветокласниците имат и други проблеми с нея. Утре по случая има педагогически съвет.