Георги Стоев е имал две възможности да даде показания пред Прокуратурата и не се е възползвал от тях – това съобщи пред журналисти главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет, предаде Агенция "Фокус".

По думите на Борис Велчев – тези две възможности са били през есента на 2006 година. Главният прокурор каза още, че Георги Стоев е получил възможност за защита, но той не се е възползвал и от нея. На въпрос – дали трябва да бъде арестуван Младен Михалев – Маджо по случая с убийството на Стоев, Велчев отговори:

"Трябва да бъде арестуван всеки, за когото има достатъчно данни за престъпление. Такива в момента няма".

Борис Велчев обясни, че в последните години са давани ясни обяснения от градския прокурор за това – какво се е случвало по време на срещите с Георги Стоев. "Тези срещи не са провеждани на четири очи, а в присъствието на двама служители на МВР. Ние знаем какво се е случило по време на срещите", каза Борис Велчев.

На въпрос – защо Прокуратурата не се е самосезирала след множеството изявления на Георги Стоев в пресата, Главният прокурор отговори, че за да работи градската прокуратура "по нещо", трябва да има законен повод и достатъчно данни.