Четирима души загинаха при тежка катастрофа между лек автомобил и кипърски ТИР. Инцидентът стана край Владая на главния път за София.

Заради натовареното движение с тежкотаварни камиони и леки автомобили за половин час екип на bTV засне в този участък три катастрофи.

Другите две катастрофи са верижни сблъсквания между леки автомобили и там жертви и ранени нямаше.

Катастрофата, при която загинаха на място четирима души, е станала заради несъобразено изпреварване на лек автомобил Рено. При навлизане в насрещното платно колата се ударила челно в кипърски ТИР.

Камионът е влачил автомобила повече от 15 метра докато спре. Всичките пътници в колата са загинали на място, а водачът на ТИР-а е невредим и в лек шок.

Тепърва ще се изяснява с каква скорост се е движел камионът и дали чуждестранният водач има вина за трагичния сблъсък.

 

Още двама души загинаха и петима са ранени при друга катастрофа в Търговищко

Още двама души загинаха и петима са ранени при катастрофа в Търговищко. Инцидентът станал следобяд между два леки автомобила на пътя между селата Голямо ново и Заветно. Ранените са откарани в болница.

Пътищата в цялата страна са мокри и хлъзгави. Товарните автомобили трябва да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак – Доспат и без ремаркета и полуремаркета по пътищата Белово – Юндола и Велинград – Сърница.