Две момчета от социалния дом за деца в Севлиево са били бити от криминално проявени. Според директора на дома, двамата били наказани за опит за кражба. По случая е образувана прокурорска проверка.

Любомир Хариев и Стелян Методиев излезли от дома под предтекст, че отиват на свиждане на болната майка на едно от момчета. Двамата обаче решили да спечелят някой лев като вземат и предадат два листа ламарина от частен двор във вилната зона на Севлиево.

Побойниците са двама младежи на 16 и 19 години. След прокурорска проверка се оказва, че единият от нанеслите побоя е криминално проявен и друг път е тероризирал деца от дома. Пострадалите момчета са добре и казват, че не са бити много. Сега не искат да си спомнят за инцидента.

Според директора Славомир Семов, никой от дома не може да отговаря за действията на момчетата извън заведението, тъй като на децата не може да забрани да излизат. Пари за охрана на дома няма, но след като стана известен инцидента, сега се обмисля до месец на първия етаж в сградата ще бъде назначен полицейски инспектор.