Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов ще повдигне въпроса за оставката на вътрешния министър Румен Петков на предстоящото заседание на Политическия съвет на НДСВ.

Завършихме с изслушванията в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред по повод изминалите през седмицата скандали в страната и най-вече в МВР и в предвидения в правилника седемдневен срок, на 6 април, ще излезем с доклад. Това ще стане на 9 април, когато докладът ще бъде представен. Тогава ще се дискутира и ще бъде приет, каза Минчо Спасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Според Спасов не само от скандалите в МВР, а и в други области, България в момента губи много рейтинг у всички наши партньори в Европа, съобщава “Фокус”.

На въпрос за работата между комисията и ДАНС, както и с шефа на агенцията Петко Сертов, Минчо Спасов каза, че засега двете служби са в много добър синхрон. Резултатите, които комисията показа са постигнати съвместно с ДАНС, поясни още Спасов.

По повод скандалите в страната Минчо Спасов заключи: "Всички наши институции трябва да спрат да говорят и да започнат да работят по проблемите".