Двама души загинаха, а четирма са ранени в катастрофа между старозагорските села Ястребово и Средец. Инцидентът е станал около 6 часа на прав участък от пътя при челен сблъсък между лека кола и микробус. В двата автомобила са пътували общо девет души.

Инцидентът е предизвикал 23-годишният водач на микробуса, който губи контрол над автомобила и навлиза в лентата за насрещно движение, където се удря в лек автомобил фиат с кърджалийска регистрация. От сблъсъка на място са загинали водачът на леката кола и возещата се зад него 28-годишна жена от Ардино.

Другите двама пътници, мъж и жена, са настанени в болница. "В тежко състояние, особено мъжа. Пряка опасност за живота им няма, но времето ще покаже", каза за bTV д-р Дойчин Дочев, дежурен в Спешното отделение.

В болница са още водачът на микробуса със счупен крак и една от пътничките в него с комоцио, но без опасност за живота. На трима от пътниците в лекотоварния автомобил, лекарите са първа помощ. Полицията в Стара Загора работи по изясняване на причините за катастрофата.