При жестока катастрофа край пловдивското село Йоаким Груево загина един мъж, а други петима бяха тежко ранени. Инцидентът е станал към 7:30 часа на прав участък, малко след селото. Петима строителни работници пътували в автомобил от Перущица за работата си в Пловдив. Срещу тях се движела “Лада”, смачкана до неузнаваемост след удара.

Твърди се, че тя се е движела в насрещното платно и за да избегне сблъсъка с нея, колата с работниците също е минала в другото платно. В последния момент шофьорът на Ладата рязко завил и двата автомобила се ударили челно. На място е загинал 42-годишен мъж, който е пътувал зад шофьора. Тежко ранени са всички останали пътници в него, както и 30-годишният шофьор.

Близки на ранените разказаха пред екипа ни, че той е миришел на алкохол. И на двамата шофьори са взети кръвни проби.

При друга катастрофа, по пътя от Силистра за Русе, загина 55-годишен столичанин. Инцидентът е станал до разклона за село Ситово, съобщиха от областната дирекция на полицията в Силистра.

По първоначални данни мъжът загубил контрол над управлявания от него "Фиат Пунто" и колата се блъснала в крайпътно дърво. Ранена е пътуваща в автомобила жена. Тя е настанена в силистренската болница, няма опасност за живота й. В колата е имало и 13-годишно момиче, което не е пострадало.