Едно момче е пострадало от паднала мазилка и в момента е настанено в “Пирогов”. От “Гражданска защита” работят с 6 допълнителни екипа, за да отстранят последиците от вятъра.

В 15 часа покривът на павилиони на оживената автобусна спирка до Сточна гара внезапно се обръща при поредния порив на вятъра. По чудо никой не е чакал пред павилиона за да си купи закуска.

Вятърът, който премина през столицата следобед не е ураганен, а просто на моменти има много силни пориви, категорични са от “Гражданска защита”. Силният вятър събори много дървета и рекламни билбордове, оградата на Математическата гимназия наполовина падна заедно с рекламните пана.

Наш зрител ни съобщи, че около 12 на обяд вятърът е откъснал изолацията от покрива на 14-етажната сграда на “Геопланпроект” на бул. “Цар Борис Трети”. За щастие пострадали няма. Част от ламарините са паднали върху два автомобила.

Ураганният вятър срина и част от новострояща се сграда в столицата. В случая обаче става въпрос и за некачествено строителство.

Много потребители на сайта на bTV ни изпратиха снимки и видеоматериали с пораженията от бурята, както и с двойната дъга, която се появи в София след падналия дъжд. 

Силен вятър в района на Родопите събори покривната конструкция на СОУ "Кирил и Методий" във Велинград . Затрупан е дворът на училището. Инцидентът е станал, когато учебните занятия са били свършили и се предполага, че в училището е нямало ученици. Уточнява се дали причината за инцидента е само силният вятър.

До момента вятърът не е причинил щети върху електропреносната мрежа или други комуникации. По данни на “Гражданска защита” силният вятър в следващото денонощие може да бъде очакван във Враца и Плевен.

Метеоролозите съобщиха, че ветровете са причинени от мощен пренос на топъл въздух от Африка - същият, който вчера донесе на Варна червен дъжд. Метеоролозите казват, че до утре червеникав дъжд ще има и над други места от страната. В София бурният африкански вятър донесе слаб дъжд, който обаче не стана червен.