Шофьор на "Мерцедес" уби на място 15-годишен ученик на автобусна спирка на във Варна. Малко след 08.00 часа сутринта на централния булевард "Осми приморски полк" осмокласникът Денислав Русков чака автобуса, за да отиде на училище. Шофьор на „Мерцедес” прави ляв завой ляв - от булевард "Чаталджа" към "Осми Приморски полк". При маневрата, обаче, автомобилът поднесъл - най-вероятно заради несъобразена скорост, качил се на тротоара и помел момчето. След това колата се завъртяла и се забила в стълб.

"Изведнъж така ме разтресе павилионът, такъв силен удар чух...Гледам - лежи човек и шофьорът отиде да го вдига и нещо му каза "Приятелю, приятелю!" и мен ми се стори, че това момче си отвори устата и му каза нещо, ама дали е така - шофьорът ще каже”, разказва Петранка Димитрова, очевидец на инцидента.

22-годишният шофьор на мерцедеса Хюсеин Нихат, освен че е неправоспособен, се оказва, че е карал пил- тестът с дрегер отчел над 1 промил, съобщиха за bTV от прокуратурата. След инцидента съучениците на убития Денислав бяха освободени от учебни занятия.

"Беше много добър приятел, страхотен ученик, само отлични оценки имаше. Беше много добър в спорта и имаше бъдещеq 100 процента", казва неговата съученичка Радина Кордова.

По разпореждане на прокуратурата пияният шофьор бе задържан в ареста за 72 часа, а в понеделник ще се гледа мярката му за неотклонение. Ако в хода на съдебното производство бъде признат за виновен, Хюсеин Нихат ще лежи в затвора между 3 и 10 години, освен ако производството не се развие при съкратена процедура. Тогава по закон наказанието, което евентуално може да му наложи съдът, ще бъде под минималното.