Срещу Милтенов е повдигнато обвинение за опит за убийство на повече от едно лице по хулиганско подбуди, съобщиха за БТА от източници, запознати с разследването.

Камен Милтенов, брат на убития Антон Милтенов-Клюна, се нахвърлил срещу клиенти на заведение, което се намира на столичния булевард “Пушкин”, тъй като собественикът отказал да изпълни поръчката му. Единият от пострадалите е с опасност за живота.

Инцидентът станал около 1 часа през нощта. Камен Милтенов влязъл в завадението заедно с двама спътници. Той бил превъзбуден и на компанията е отказано обслужване. Това разгневило Милтенов и той се нахвърлил върху собственика на заведението. Други клиенти се включили за да защитят нападнатия. Тогава Милтенов извадил нож и наръгал трима души, след което избягал с автомобил.

След сигнал в полицията, два автопатрула спрели колата, шофирана от Милтенов. С него пътували мъж и жена.Тримата са задържани в Шесто РПУ.

Намушканите мъже са настанени в Пирогов. Единият от тях е с голяма кръвозагуба и опасност за живота, другите двама са с прободни рани. По непотвърдена информация ги пази лична охрана.

МВР категорично отрече инцидентът да е свързан с наркопазара. Братът на Клюна е регистриран за кражби и грабежи, в това число и на автомобили. Преди няколко години срещу Камен Милтенов имаше опит за покушение. По него беше стреляно в столична пицария.

Снощният инцидент е показателeн за степента на мобилизация и готовността на полицейските органи да реагират адекватно на подобен тип скандали. Това заяви за bTV министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Въпреки че Камен Милтенов - брат на убития наркобос Антон Милтенов-Клюна е добре познат на полицията, според вътрешния министър, в случая не е могло да се предприемат никакви превантивни мерки за да се избегне бруталният инцидент.

Румен Петков каза, че единият от участниците в побоя е широко известен. На въпрос защо е на свобода след като е доказано, че той е част от криминалния контингент, министър Петков отговори: "Не знам, може би си струва да помислим за политическата учебна година. Аз съм готов специално да изнеса лекция кой вкарва в затвора, но ако това доверие го гласувате на МВР, се боя, че ни връщате доста години назад."