Бебето е пострадало след битов скандал в ромската махала на Шивачево, община Твърдица.

Невръстната Елена Иванова е залята с вряла вода от близките си по време на пиянска свада. Екип от клиниката по изгаряния се бори за живота на бебето. То е настанено в реанимацията с 20% изгаряния по тялото. Заради крехката възраст има реална опасност за живота му.

Наистина много тежко е състоянието на детето. Екип от най-добрите специалисти ще започне оперативното лечение, каза ръководителят на Клиниката по изгаряния проф. Огнян Хаджийски. По думите му постоянно там лежат едно-две такива деца. Скоро е изписано 6-месечно бебе, изгорено по невнимание от майката вкъщи.

Многолюдното семейство на Елена обитава кирпичена къща в ромската махала на Шивачево. В нощта на инцидента след обилен запой мъжете в къщата започват да се бият.

Майката на детето Иванка Иванова разказа пред bTV, че мъжът й бил в къщи с бебето и брат й. "Беше пиян, влязъл и почнали да се карат, аз не бях в момента в къщата", каза Иванова. По думите й като се сбили съборили от печката варена вода, а бебето било на земята.

Днес полицията изслуша и бащата на пострадалото бебе. Той отрече, че е бил пиян и разказа, че братът на жена му го е заплашил с нож. "Искаше да ме убие с един кол и аз гледам лапето на земята, той блъсна топлата вода, лапето изгоря и туй ще е", каза бащата Енчо Иванов.

bTV се свърза с кметството в Шивачево. Оттам научихме, че местният отдел "Закрила на детето" често се занимава с подобни проблеми в ромската махала. И днес социалната работничка бе в Сливен за да заведе в болницата друго дете, пребито от родителите си.