Мъж се самоуби рано тази сутрин под влака Кюстендил-София близо до Горна баня. Около 7.00 часа сутринта на 100-150 метра от гара Горна Баня мъж слага край на живота си като се хвърля под влака Кюстендил-София. Машинистът опитал да спре тежката машина, но без успех. Иван Лалов, директор безопасност, контрол и вътрешна сигурност в БДЖ каза тази сутрин по bTV, че става дума за самоубийство и, че за миналата година са отчетени 54 такива инцидента.

Според жителите в района на гара Горна Баня, мястото е опасно и за обикновените граждани. Малка пътека пресича релсите, по която хората стигат до близката спирка на автобус 107. Очевидци на инцидента споделиха притеснението си, че ако не бъде обезопасено мястото, трагичният инцидент може да сполети и хора, които са решили да пресекат неправилно, за да хванат автобуса.

Движението на влаковете по линията е възстановено, а хората от гара Горна баня се надяват някой да вземе мерки за обезопасяването на пътеката до спирката с надлез.


Пътниците от пътнически влак № 60102 от Кюстендил за София са слезли от влака и са се придвижили пеша до гара Горна баня, откъдето са продължили пътя си с градски транспорт.

В 10:00 ч. бе възстановено движението на влаковете в участъка Горна баня – София. Пътниците от един пътнически влак, един бърз влак и един международен бърз влак бяха превозени с общо пет автобуса.

Пътниците от пътнически влак № 50202 от Перник за София са превозени с автобуси от гара Владая до Централна гара – София, пътниците от бърз влак № 5620 от Благоевград за София са превозени с автобуси от гара Перник-разпределителна до Централна гара – София.

Беше създадена и организация за превозването на пътниците от международен бърз влак № 462 (от Кулата за Русе) в участъка от гара Драгичево до Централна гара – София.

Поради временното прекъсване на движението на влаковете тази сутрин в участъка Горна баня – София, някои от влаковете се движат с известни закъснения.