Благодарение на случайно минаваща жена, детето е заведено в болница. Това е спасило живота му.

Малката Емилия Иванова е в "Пирогов" с множество травми. Тя разказва, че е паднала от третия етаж. В самото социално заведение грубо прибраха останалите деца и заключиха вратите пред медиите.

В 9.00 часа тази сутрин Светла Кирилова се прибира с трамвай № 3 от нощна смяна и вижда на улицата момиченце -цялото в кръв. На ръце го занася до болница и остава с него часове наред. Жената каза за bTV, че през това време никой от дома не се е поинтересувал как е детето.

"Детето през цялото време е повтаряло "Искам мама". Това, което то разказва е, че паднало от 3-я етаж на дома и с това се приключва", заяви Сашка Калоянова.

Малката Еми е със счупени два лумбални прешлена, мозъчно сътресение, течност в корема. Не ни пуснаха да я снимаме, защото няма разрешение от майка й, която никой не знае къде е. Потърсихме информация от Дом "Петко Славейков" как се е стигнало до инцидента. Отговорът им беше такъв:

Възпитателките се карат на децата, заключват ги и не искат да дадат каквато и да било информация пред медиите за 10-годишното дете, което е паднало от 3-я етаж на дома.

Все пак успяхме да научим, че в дома се слиза през прозорците с помощта на дрехи или въжета. Причината, споделят по-малките деца е - или да избягаш, или да отидеш до магазина за вафла.

Едва следобед, след като Еми попадна в "Пирогов" и медиите се появиха в Дом "Петко Славейков", възпитател от дома е отишъл в болницата да се поинтересува от състоянието й.