В Добрич погребаха една от последните идентифицирани жертви на пожара край Червен бряг - 22- годишната Антоанета Тодорова. Студентката по приложна математика е една от деветте жертви на пожара във влака София- Кардам край Червен бряг.

В Природо - математическата гимназия в Добрич се разделят за втори път със свой бивш възпитаник, загинал в злополучния влак. 25 годишният Даниел Вичев и 22 годишната Антоанета са завършили тази гимназия. Класната на Тони - Атанска Георгиева се срещна с класа си от випуск 2005, но този път, за да изпратят Антоанета в последния й път.

„Тя беше номер първи и в много отношения беше първа. Беше отличничка, беше много добра математичка, беше едно изключително добре възпитано дете”, каза през bTV учителката.

В София днес беше погребана още една от жертвите на пожара - 59-годишната Мая Машева.

Близките на Мая се поклониха пред тленните й останки в столичния храм "Света Троица". Това е единствената от  деветте нелепо загинали жертви във влака София-Кардам, за която до последно не се знаеше нищо, освен името й. И днес, когато я изпращаха, синовете на Мая нямаха сили да разкажат повече за нея. “Още не можем да осъзнаем загубата”, споделяха роднините. Синът на Мая Машева все още не може да си обясни причините за огнения ад, погубил майка му.

Утре в Генерал Тошево е общоградското поклонение пред тленните останки и на последната жертва от Добирич - кардиолога д-р Галина Георгиева, която от години работила в столицата.  По-рано през деня Варненският и Великопраславски митрополит Кирил отслужи благодарствен молебен за спасените от пожара във влака София-Кардам.

Предвижда се всяка година на този ден в храмовете в Добрич да бъде отслужван молебен за здраве на всички добричлии.