В предаването на bTV "Тази сутрин"Ива Енгиозова разказа по телефона: "Пътувах в шеста кабина, нещата станаха страшно бързо. Огънят беше много силен и първата работа ни беше да го кажем на шафнера. Ние бяхме първите хора, които разбраха. Там пламна огънят. При нас падна лампата”.

На въпрос къде пламна огънят, тя потвърди: "В шеста кабина. Не е в седма, не е от цигара, не е от купона”.

По думите на Енгиозова всички са си били легнали. "Аз последно си погледнах часовника към 10,30 след това се чу силен трясък и като погледнах – вече светлината не идваше от тавана, идваше от земята”, разказа жената и продължи: “Като погледнах надолу, бях на последното легло, се виждаше силен пламък, отвсякъде, нямаше как да се потуши с нещо, защото излизаше отвсякъде. Настана паника в купето и всички започнахме да излизаме през вратичката. Като казахме на шафнера, той спря влака и отиде да търси пожарогасител."

"Но огънят вече беше станал много силен, доколкото знам – е обхванал и следващото купе, докато спре влакът, понеже беше в движение", разказа Енгиозова.

В шеста кабина са били три момичета и три възрастни жени. Ива Енгиозова е сигурна, че са се спасили пет от тях, за шестата не знае какво е станало. Очевидката заяви, че не са успели да отворят вратата на техния вагон и са излезли навън през съседния пътнически вагон. Навън хората са започнали да чупят стъкла на вагона с камъни и да вадят други пътници.

По думите й момчета от съседната кабина, където е имало купон и първоначално се е говорило, че е възможно те да са причинили пожара, са залели с бира огъня. Тя обаче бе категорична, че огънят е пламнал в шеста кабина, а в седма хората още не са знаели за пожара.