От сутринта в Съдебна медицина пристигаха близки на загиналите. Сред тях бяха и родителите на 25-годишния Даниел Вичев. Те отказват да повярват, че него вече го няма.

“Нашата агония продължава, не знам, може би докато съм жив, не знам колко време ще бъда жив, за мен живота вече е свършил, става въпрос духом, каза пред bTV Васил Вичев, баща на Даниел.

Близките винят за загубата си кондуктора в кушет-вагона.

Дорка Вичева, майка на Даниел: “Tой е трябвало да действа, той не е обходил горящия вагон, той не е събудил, не е чукал по вратите и затова разбрахме, че най-много-жертви има по средата на вагона – заключени.”

Почернените хора не се интересуват от полемиката - траур или национален празник.

Васил Вичев: ”Политиците, високо партийните държавни чиновници само да престанат, на тях се моля само да престанат да си правят пиар за наша сметка. Националният празник си е национален празник, това си е наша лична сръб, едва ли някой може да ни съдейства, да ни помогне.”

Вече има и опити за спекулации със смъртта и трагедията. В Съдебна медицина се появи жена, която твърдеше, че е близка на загиналия Калчо Стефанов Енчев. Дори влезе при събедния лекар за разпознаване. По-късно братовчед на загиналия разобличи мнимата близка.

Вече всички близки са били на разпознаване в Съдебна медицина. Дали са материал за ДНК анализ. Остава неясна събдата на три жени от пътувалите във влака.

Вчера във влака са намерени нови останки от тела, засега обаче не може да се каже дали това е деветата жертва, или части от останалите осем.

Няма напредък и в разследването на причините за пожара. Все още не може да бъде изключена нито една от версиите, по които се работи.