Цял ден в страната днес вали сняг. Снеговалежът е най-силен в Южна България и планините.

 Дебелината на снежната покривка достига 10 см в Бургаско, и 30-40 см в планинските райони. Заради колони от закъсали тирове  е спряно движението на тежки камиони по пътя Благоевград-Кулата в района на Сандански. Там се е оформила петнадесеткилометрова колона.

От сутринта в София са станали над 62 леки катастрофи и една тежка. Леко е пострадал един човек, но не му е оказвана медицинска помощ, уточниха от Полицията.

Столицата се почиства от 321 машини и 510 работници, според данни на Софийска община.

С  разпореждане на главния секретар на МВР и директора на Националната полиция на крак е вдигнат целият  личен състав на КАТ. Служителите съобщават в общината   за местата, които  имат нужда  от опесъчаване. Обстановката се докладва на всеки два часа в Дирекция на полицията.

По последна информация на Полицията, централната част на столицата е опесъчена.

Напълно проходим е проходът Владая. Агенция "Пътища" съобщава, че шосетата в цялата страна са проходими при зимни условия.

За цялата зима ще останат затворени старопланинските проходи Арабаконак, Владишки, Троян-Кърнаре, Върбишки, Твърдица-Елена и пътя Шипково-Рибарица.

Всички автомобили трябва да се движат с вериги през прохода Петрохан. Там е забранено минаването на камиони с ремаркета и полуремаркета.

Временно е спряно движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета в участъка София-Перник в посока Перник.

Затворени ще останат за цялата зима  старопланинските проходи Арабаконак,  Троян-Кърнаре, Върбишки, Твърдица-Елена и пътя Шипково-Рибарица.


Всички самолети за сега излитат и кацат по разписание и няма отменени полети, съобщиха от летище "София".