55-годишният мъж беше прострелян с два куршума рано тази сутрин в двора на училището, където е бил охрана. Все още има опасност за живота му.

Петнайсетина минути преди 6, 30 Атанас Златев излиза от кооперацията, където живее, пресича улицата и влиза през задния двор в училището, където е охранител вече 15 години. Стрелецът е знаел точния му маршрут. И го е причаквал в засада със зареден пистолет.

След първите три изстрела Златев е тръгнал да бяга обратно, но нападателят го е подгонил и е стрелял още един път. Намерени са общо пет гилзи, но охранителят е улучен от два от куршумите- в корема и в главата. Проектилите остават в тялото му.

Нараняването в областта на главата, проектилът е в меките тъкани и не успява да проникне в черепната кухина, което може би е големия шанс в случая, каза д-р Петко Митев, уравител на МБАЛ Пазарджик.

Големият шанс е и това, че Златев успява да звънне от мобилния си телефон в полицията. Викал е и за помощ. Патрулките и линейката пристигат веднага.

Говорителят на ОДП Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че при простигането на служителите на реда човекът е бил в съзнание, но малко по-късно е изпаднал в безсъзнание.

По непотвърдени данни, е казал, че е нападнат от близък човек. В училището също изключиха версията престъплението да е свързано с работата му.

Даниела Кемчева, директор на ОУ "Иван Батаклиев": “В училище той няма проблеми. Бих го характеризирала като един отговорен служител, човек, който е в помощ на родителите винаги.”

Охранителят е опериран още преди обед и след това е закаран в реанимацията на пазарджишката болница. Полицията работи по версии, свързани с лични мотиви. И издирва стрелецът. Но не може да ползва запис от камерата в двора, тъй като тя се включва в 6, 30 заедно с осветлението в училището.