Извънредни мерки за сигурност бяха въведени в Индия след вчерашния атентат срещу Парламента в Делхи. Всички важни административни сгради са под денонощна охрана. Силите за сигурност в размирния щат Джаму и Кашмир са в повишена бойна готовност.
Граничният контрол също е засилен.

Източник от специалните служби съобщи, че нападението вероятно е дело на терористичната организация "Джаиш и Мохамед", която в началото на октомври извърши атентат срещу Законодателния съвет на Джаму и Кашмир.

Двата атентата са извършени по сходен начин. Според специалните служби, е възможно нападението да е дело на друга терористична огранизация от Джаму и Кашмир.
Петима души, заподозрени в участие в атентата, са задържани през изминалото денонощие. В един от арестуваните е намерено оръжие.

До момента никой не е поел отговорност за атентата, при който загинаха 12 души, а десетки бяха ранени.
Днес Парламентът започна работа с едноминутно мълчание в памет на загиналите охранители и полицаи.

Индия обвини базирани в Пакистан терористична групировки, че са отговорни за вчерашното нападение над Парламента в Делхи. Военният режим в Исламабад от своя страна заяви, че с обвиненията Индия се опитва да изостри напрежението между двете страни.

Базираната в Пакистан сепаратистка групировка "Лашкар-е-Таиба" в отделно изявление отхвърли обвиненията на индийското правителство като "безпочвени". По-рано индийският външен министър Джасвант Сингх заяви, че правителството разполага с доказателства, че нападението над парламента е извършено от "Лашкар -е-Таиба". Той призова Пакистан да пресече дейността й, както и на  екстремистката  групировка - "Джаиш-и-Мохамед",  която също действа от Пакистан.

 Делхи поиска от Исламабад да арестува лидерите на двете екстремистки групировки и да замрази авоарите им.