Може ли да ни разкажеш повече как стана актьор и как получи ролята на Бен в "Тайният живот на една тийнейджърка"?
Всичко започна на кастинг за таланти в малък град. Бях на 10 години и живеех в малко градче в Тексас. Оказа се, че съм избран да отида на втория кръг в Далас. Там ме забеляза агент от Ню Йорк. Последваха три месеца в "Голямата ябълка", където ходех по прослушвания за видео реклами и се снимах за реклами в печатната преса. Когато се прибрах в Тексас, продължих да се занимавам със същия вид реклама. Впоследствие реших, че достатъчно дълго съм бил модел и актьорството е това, което обичам и с което искам да се занимавам. Преместих се в Ел Ей и постепенно си проправих пътя към няколко роли.

Кога Кен се превърна в Кени?
Цял живот съм бил Кени. Използвам Кен в специални случаи, когато пиша, например. Опитвам се да държа двете ми занимания разделени едно от друго.

Как получи ролята в "Тайният живот на една тийнейджърка" и с какво те привлече Бен?
У Бен ме привлече фактът, че той е мил, отзивчив и любящ и разбира се, е много забавен. Струва ми се интересно да наблюдаваш как някой може да обича, но и да бъде толкова нещастен едновременно. Предизвикателството за мене беше да успея да покажа това на зрителите и да го направя по възможно най-искрения и реалистичен начин. Такава възможност не се дава на всеки. В крайна сметка, това което ме привлече у Бен беше неговата любяща същност, както и фактът, че е много забавен.

Твоят герой Бен има нелеката задача да помага на Ейми по време на бременността й. Как интерпретираш тази негова страна? Как се подготвяш, за да влезеш в ролята?
Предварително се разравям в предишните епизоди и се позовавам на предишния опит на Бен при взимането на решение. Мисля, че така правят добрите актьори. Връзката между Бен и Ейми е много сладка – той я обича до смърт и би направил всичко, за да бъде тя щастлива. Сценарият също е много добър и много улеснява работата ни – от нас се изисква само да покажем правилната емоция. Всички на снимачката площадка са невероятни и това прави задачата ми да се превъплътя в образа на Бен много лесна.

Ти си 3 години по-голям от героя си. Това извиква ли у теб спомени от времето, когато си бил в гимназията? Имате ли нещо общо с Бен?
Имаме много общо. Аз съм от типа хора, които изръсват неуместна шега, когато се чувстват неудобно. Много често разказвам вицове. И да, годините, които прекарах в гимназията, бяха странни и нетрадиционни. Бях нещо като частен ученик – бях в училище по 8 часа на седмица. Но дори за толкова кратко, пак попадах в социалните ситуации, за които са направени толкова много филми и които са определящи за живота в гимназията.

В "Тайният живот на една тийнейджърка" има всички групи, които биха съществували в една гимназия – зубъри, популярни и т.н. Към коя група би казал, че принадлежи Бен?
Мисля, че Бен е самотник. Той лесно се сприятелява с всякакъв вид хора, но никоя от групите не му допада и не го влече. От много години има двама близки приятели и просто преминава през гимназиалните години с тях. За щастие, вече е влюбен и преследва любовта си, което го учи на много житейски уроци. Мисля, че Бен е от типа хора, които не принадлежат на никоя група.

Можеш ли да издадеш малко повече подробности какво очаква Бен?
Не мога да ви дам много ясен отговор. Но мога да ви кажа, че Бен ще се влюби още по-силно в Ейми. Оттук именно ще дойдат много от проблемите му.

Разкажи ни малко повече по какво "Тайният живот на една тийнейджърка" се различава от другите сериали, освен бременността на непълнолетно момиче?
Това, което забелязах е, че този сериал не възхвалява един определен тип поведение в гимназията. Не прави нещата да изглеждат лъскави, а напротив – много е откровен. За съжаление много точно представя действителността в много американски гимназии. Не мисля, че сериала възхвалява секса, или поне не се опитва. По-скоро има за цел да бъде поучителен. Горд съм, че съм част от нещо толкова откровено и искрено и правя каквото мога, за да го направя възможно най-привлекателно за зрителите.

Кое ви харесва най-много в работата по този проект?
Ако трябва да бъда честен, всяка една част от работата ми в сериала ми харесва. Това е мечтаната ми работа. Обожавам актьорския екип – изумен съм колко добре се разбираме, струва ми се, че това е рядко срещано в сферата на сериалите. Обожавам и работата с всички режисьори. За мен всичко се свежда до това да успея да пресъздам героя си Бен възможно най-реалистично. Не бих могъл да кажа, че всеки ден ходя на работа, всичко е толкова удивително.

Споменахте, че се разбирате много добре с другите актьори. Прекарвате ли време заедно извън снимачната площадка?
Абсолютно. Заедно сме през уикендите и когато имаме свободни дни. Много често се събираме. Предполагам се чудите защо сме толкова близки. Всички си мислят, че не бива да сме приятели, а по-скоро вече да сме се хванали за гушите и да си правим мръсни номера. Но не е така – ние сме много близки приятели.

Мислиш ли, че преживяваш отново гимназиалните си години чрез Бен? Знаем, че много от ситуациите в сериала са се случили наистина.
Както казах, моите гимназиални години нямаха нищо общо с традиционните. И все пак създадох много приятелства, близки до тези в сериала. Както преди няколко години, така и сега съм много близък по характер до Бен. Или поне така се чувствам доста често. Харесва ми да преживявам тези емоции и случки отново. Сякаш преживявам дежавю на част от живота ми. За щастие, не ми се е случвало да се влюбя в бременно момиче, но сега ми се налага да се справя и с това. Както казах, сериалът пресъздава ситуациите изключително откровено. Не виждам нищо лошо да се влюбиш в бременно момиче – Бен е влюбен в Ейми независимо от нещата, които се случват в живота й.

Къде снимате – в гимназия или на сет?
Някои от сцените сме снимали в гимназия в северен Холивуд. Но основната част от сцените са заснети на сет.

По-рано спомена, че пишеш. Прочетохме, че се занимаваш и с друг вид изкуство. Може ли да ни разкажеш малко повече за това?
Много обичам да пиша в свободното си време – това е само едно от моите хобита. Също така много обичам фотографията. Тя е голямо предизвикателство за мен. Тя е техническо изкуство и ми доставя голямо удоволствие да го изучавам. Също така ми харесва да се занимавам с графичен дизайн. Надявам скоро да започна и две модни линии от тениски по мои дизайн. Опитвам се да бъда зает през цялото време. Но всичко това: дизайн, писане, актьорство, са моите страсти.

Покрай всичките ти занимания, виждаш ли се някой ден да застанеш зад камерата?
Не бих отказал такова предложение. Иска ми се да опитам от всичко. Бих искал да съм режисьор, а в момента работя върху собствен сценарии. Разбира се, режисурата е съвсем различна от това да пишеш сценарии, но ми се иска да опитам някой ден.

Не знам дали са ти го казвали преди, но в теб виждам млад Адам Броуди. Има ли актьор, от който наистина се възхищаваш?
Бих казал, че изключително много се възхищавам от Даниел Дей Люис. Всеки път, когато го гледам, той ми взима акъла. Мотивира ме да давам всичко от себе си в работата и да бъда възможно най-добър във всичко, което правя. И разбира се, много харесвам Леонардо Ди Каприо. Възхищавам се на кариерата му. Той е развил таланта си и сега застава зад камерата, основава своя продуцентска компания и работи със режисьори като Мартин Скорсезе по много и различни проекти.

Какво е да работиш с Бренда Хемптън? Тя наистина ли идва на снимачната площадка по време на снимки или работи от офис на друго място?
Бренда държи да бъде в контрол – тя е зад камерата по цял ден и непрекъснато стои при нас на снимачната площадка. Тя се връща и до офиса, за да пише и да прави всички онези важни за шоуто неща. Но прекарва много време при нас. Тя е тази, която кара актьори да се чувстваме като едно семейство.

Как преминава един ден на снимачната площадка?
Трябва да бъда на снимачната площадка към 6 сутринта. Болезнено рано е, но не се оплаквам. Когато стигна, хапвам на бързо, отивам за грим и гардероб и до 45 мин. съм вече на снимачната площадка. Обикновено работният ми ден приключва рано. Снимам около 2 часа, обядвам и си тръгвам. Всички на сета си имат собствен график и вършат собствените си задачи. Но това е изключително ефективно за нас. Времето минава много бързо.

Много хора вече са гледали "Тайният живот на една тийнейджърка". Но какво би казал на тези, които не са, за да ги привлечеш да гледат сериала?
Мисля, че сериалът е изключително откровен и не се опитва да направи живота на тийнейджърите лъскав. Ако зрителите биха искали да гледат непринудена и откровена драма, това е сериалът за тях.

Сериалът представя един аспект от живота на тийнейджърите, за които малко хора са се замисляли. Има ли неща, за които и ти не си се замислял преди и които са привлекли вниманието по време на снимките?
До сега не се бях замислял за много от нюансите на общуване между тийнейджърите. Изумително е колко бързо се разпространяват клюките и как информацията, която получават въздейства на различните хора. Сериалът ми напомни колко е заплетена мрежата на отношенията в една гимназия.