Актрисата Кейти Холмс ще се превъплъти в образа на легендарната първа дама на САЩ Джаки Кенеди в телевизионен минисериал за живота на президента Джон Ф. Кенеди, предаде Ройтерс, позовавайки се на продуцентите.

Осемчасовата поредица ще проследи годините между 1961 г., когато президентът Джон Ф. Кенеди встъпва в длъжност, и убийството му през 1963 г. в Тексас. Минисериалът ще бъде продуциран от Джоел Сърноу и ще бъде излъчен през 2011 г. по "Хистъри ченъл".

Освен 31-годишната Кейти Холмс в телевизионната поредица зрителите ще видят актьора Грег Киниър в образа на президента Джон Ф. Кенеди. Британският актьор Том Уилкинсън ще изиграе ролята на патриарха на семейство Кенеди, Джо Кенеди старши. Канадецът Бари Пепър ще се превъплъти в образа на брата на президента и министър на правосъдието Робърт Кенеди.

Джаки Кенеди, смятана за една от най-красивите и стилни жени в света, по-късно сключва брак с гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис. Умира от рак през 1994 г., припомня агенцията.

Кейти Холмс е позната на зрителите с ролята си в тийн сериала "Кръгът на Доусън". Сред по-известните й филмови роли е в "Батман в началото". Холмс се прочу покрай брака си с холивудската звезда Том Круз.