Двама души загинаха, а 41 бяха ранени при пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Един от ранените е с опасност за живота. Тежките пътни инциденти за последния ден у нас за 32.  

В София станаха 117 леки и 4 тежки катастрофи, при които бяха ранени четирима души.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в страната са мокри. Дъжд вали в областите София, Велико Търново, Габрово, Търговище, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Кърджали и Смолян.

Над 50 паднали дървета затвориха пътя Батак-Доспат тази сутрин. Движението е пренасочено по обходен маршрут през Сърница. Временно е затворен и пътя Велико Търново - Дряново заради катастрофа с ТИР, препречил движението.

На автомагистрала "Тракия" в участъка Карнобат-Бургас се извършва демонтаж и монтаж на предпазна ограда и се препоръчва на водачите да намалят скоростта и да шофират с повишено внимание.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле, Проходът на републиката и Троян-Кърнаре, в местността Боаза на пътя София-Варна и по пътищата София - Самоков и Мездра - Ботевград. Затворени остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътищата Слънчев бряг - Бургас и Костенец - Самоков, и над 20 тона през Айтоски проход.