Протестът говори на езика на СКАТ и затова няма да „яхаме” протеста. Това заяви лидерът на националистическата партия НФСБ Валери Симеонов, обяснявайки присъствието си на антиправителствените протести в студиото на bTV.

По думите му той има достатъчно почитатели за да му е нужно да оглавява гражданско недоволство. „Ние се обозначаваме, че искаме оставка на кабинета. Само ние официално и честно го казваме”, заяви той.

Друг бивш съмишленик на Волен Сидеров, Павел Чернев отново повтори тезата си, че „силните момчета”, които доведе на протеста и се стигна до опит за провокация е била негова офанзива, тъй като бил възмутен от „побойниците на Сидеров.” Той коментира, че не е отишъл на протеста, за да го опорочава и не е имало как едрите момчета с него да са по-миролюбиво облечени, например с „балетни пачки.” „Важно е, че се постигна страничен ефект – от един момент нататък хората се научиха да се пазят и да различават провокаторите”.

Симеонов заяви, че няма да се извини на Сидеров за думите му, с които нарича електората на „Атака” лумпени. „Стана ясно, че те наистина са такива”, коментира той.