"Аз съм убеден християнин", категоричен беше бившият вътрешен министър Румен Петков в ефира на bTV. Той допълни, коментирайки изборите за кандидати за нов български патриарх, че разсекретяването на досиетата на духовниците е било грешка, защото са работили за държавата.

"Протестите срещу скъпия ток нямат общо с изборите", заяви Петков.

Една политическа спекулация с недовлството на хората може да нанесе огромни щети ако се намеси политическа сила, както правят Атака и други партии, смята той. Според него нещата може да излязат извън контрол в такъв случай.

Петков обясни, че вина за масовото недоволство трябва да се търси във властта и конфликта на интереси на икономическият министър Делян Добрев в ДКЕВР.

По повод на провеждащият се в момента конгрес на БСП, Петков коменитра, че няма да има инциденти, какъвто имаше на този на ДПС. През януари след пропуски в охраната на мероприятието беше извършен опит за нападание срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, докато четеше доклада си пред делегатите. „Сигурен съм, че НСО и фирмата, която пази събитието са си взели поуки от случилото се с ДПС”, повтърди Петков.

Депутатът от БСП смята, че не е нормално да бъде обявен извършителя на атентата в Бургас, а „после да кажем, че не сме приключили разследването”. Според него е трбявало да се предоставят анализи за това какви последици би имало посочването на „Хизбулла” като организацията съпричастна към взирвения в Бургас автобус за националната сигурност и икономиката. „Ако последствието е само отлив на ливански туристи би било добре”,коментира той.