Двойка медици от Небраска, сключили брак, след като се запознали в отделението за интензивно лечение, осиновиха недоносено бебе, за което са се грижили, пише abcnews.

Тейлър и Дрю Дерас работят в отделение за новородени, когато се запознават и решават да обвържат съдбите си като съпрузи. Те сключват брак през 2020 г. Докато полагат грижи за бебета в интензивното отделение на болницата в Небраска те срещата момиче, което променя целият им живот.

Бебето, за което полагат грижи като медицински специалисти, е недоносено и прекарва 8 месеца в болницата, където са съпрузите, а после е преместена. Тя е само на 23 седмици и 1 ден, когато попада в ръцете на медиците.

„Ела беше интубирана в продължение на няколко месец. Беше много болна. Имаше моменти, в които лекарите ни казваха: Следете я, не знам дали ще преживее тази нощ“, каза“, разказва 31-годишният Тейлър.

Момиченцето успява да оцелее и расте в болницата.

През декември 2021 г. семейство Дерас научава, че Ела е без родители. Те решават, че искат да станат нейно приемно семейство.

И така младите медици превръщат любовта си към пациента Ела в любов към дъщерята Ела. Те осиновяват момиченцето през 2023 г., като преди това са нейни приемни родители.

Личен архив на семейството, осиновило Ела
Снимка: Редакторски екип

Днес Дерас казват, че Ела е жизнена и здравето ѝ продължава да се подобрява, докато тя работи ежеседмично с логопеди и терапевти.

„Сега тя ходи, говори и се развива така, както едно 2-годишно дете. През есента тя ще започне предучилищна подготовка“, разказва приемният ѝ баща.

Родителите споделят, че за тях Ела е тяхното дете „чудо“.